Cyklokorytnička (11.06.2016) + VIDEO

Cyklokorytnička je náučno – relaxačná trasa, ktorá vedie vo väčšej časti po pôvodnej trase železnice a ponúka návštevníkom krásy a zaujímavosti Revúckej doliny pre peších alebo priaznivcov bicykla.

Trasa bola z Ružomberka po Liptovskú Osadu čiastočne upravená pre cykloturistov v roku 2001. Od Liptovskej Osady až po Korytnicu bola postupne upravovaná a budovaná od konca roku 2015 a na jar 2016. Trasa je svojím charakterom rovinatá a vhodná naozaj pre každého. Napriek tomu je prejazd odporúčaný na horskom bicykli (na vlastnú zodpovednosť), keďže trasa väčšinou nemá asfaltový povrch a križuje na troch miestach cestu 1. triedy, kde je potrebná zvýšená ostražitosť.

Popri cyklotrase sa nachádza viacero infotabúľ s informáciami o histórii železničky a zaujímavostiach okolitej krajiny. V cieli trasy – Korytnici si môžete dopriať liečivé minerálne vody najvyššej kvality. Občerstvenie popri trase sa nachádza aj v Liptovskej Osade, na Podsuchej, v Bielom Potoku a v Ružomberku. Trasa meria 23 km s prevýšením 400 m.

Prajeme vám pekný výlet po Cyklokorytničke, príjemný zážitok z jazdy, aktívny odpočinok v prírode Veľkej Fatry a Nízkych Tatier, ale aj spomienku na trasu, ktorá patrí určite k najkrajším na Slovensku.

Otvorenie cyklokorytničke je 11.06.2016.

Viac informácií na podstránke mesta Ružomberok